Влада готує 7 кіл пекла усім власникам авто: вже з 1 травня

Влада готує 7 кіл пекла усім власникам авто: вже з 1 травня

В Україні зміняться правила техогляду транспортних засобів. Влада запевняє, що ці зміни були заплановані для, щоб перейти на європейські норми. Зміни наберуть чинності вже з 1 травня 2019 року.




Про все це повідомили в Головному сервісному центрі при Міністерстві внутрішніх справ.


Відтепер українцям видаватимуть спеціальні мітки з радіочастотною ідентифікацією. Їх потрібно буде приклеїти в правій частині вітрового скла з внутрішньої сторони. Ці мітки можна буде зчитувати за допомогою спеціальних приладів — вони будуть допомагати перевірити чи допущений автомобіль брати участь в дорожньому русі. Всі ті, хто отримав бланк старого протоколу, має право ними користуватися до кінцевого терміну дії.

«Буде простіше гарантувати реальність протоколу. Створюється єдиний реєстр. Цю радіопозначку підробити набагато складніше, ніж просто папір А4. В теорії працівники поліції зможуть за умови наявності технічних пристосувань зчитувати всю інформацію», — розповів юрист Денис Конюшко.

Такі зміни вводять для того, щоб уникнути фальсифікації протоколів на СТО.  У поліції впевнені, що тепер порушників буде значно менше. За планами уряду, Україна до 2020 року повинна перейти на європейські норми техогляду.



Юристи вважають, що нарешті буде створено єдиний реєстр власників транспортних засобів, а також відзначають, що подібні нововведення наближають українське законодавство до європейського.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий