Волонтерка – про ситуацію з COVID-19 в Одесі: у нас реальне пекло, записи в телефоні гірші за фільм жахів

Волонтерка – про ситуацію з COVID-19 в Одесі: у нас реальне пекло, записи в телефоні гірші за фільм жахів

Волонтерка Катерина Новжевнікова поділилася новим криком душі про COVID-катастрофу в Одесі. Нині в переповнених пацієнтами лікарнях не вистачає кисню, через нестачу ліжок реанімаційні хворі лежать удома, деякі одесити орендували вертоліт, щоб відвезти родича до сусіднього міста, але й там місця не знайшлося.




Таку ситуацію голова благодійного фонду «Корпорація монстрів» назвала «реальним пеклом». Її вона описала на своїй сторінці у Facebook.


«Дзвінки шквалом уже. Місць майже немає – на все місто трохи більш ніж 20, у ручному режимі запихаємо кого куди можна. Беруть тільки середньої тяжкості. Реанімаційні місця – катастрофа. Черги, вже і в стаціонарах, і вдома лежать реанімаційні. Вранці родичі однієї пацієнтки знайшли вертоліт за $10 тис., щоб транспортувати в інше місто! Але місця не знайшли», – повідомила Новжевнікова.

За її словами, кисневі концентратори, які періодично привозять, волонтери та медики миють, змінюють на них фільтри й одразу ж видають тим, хто стоїть у черзі. Коронавірус в Одесі «зніс усю медсистему» – пацієнтам з іншими, не менш складними захворюваннями, місця в медустановах насилу знаходять.



«Зранку шукаю місце для бабусі, яку донька тягне сама вже три тижні. Вона продала все. Борги 50 тис. На останньому виклику спілкуюся з лікарем швидкої, каже: пацієнтка термінальна, зробити нічого не можна, сатурація 30, вибачте. Пояснюю доньці, що мама помирає. Чую крик, суцільний крик. Прошу сісти з мамою поряд, взяти за руку і просто дати їй спокійно піти», – розповіла одну з історій волонтерка.

Вона додала, що паралельно з цими випадками шукала в медустановах інших районів пацієнта, якого госпіталізували ще 15 жовтня. Його родичі не знали, в якій із двох лікарень знайти рідного.

«Грошей їхати немає, мовляв, допоможіть знайти. Я знайшла. Помер 20.10. Сьогодні 01.11. Як таке може бути? Моя голова відмовляється це все приймати. І тут дзвінок: «Дайте кисень. У мене сатурація 78». За такої потрібна термінова госпіталізація, викликайте швидку. «А якщо сатурація 87, то дасте?» – описала волонтерка.

Вона зізналася, що повідомлення у її телефоні більше схожі на сценарій фільму жахів, через безвихідь у неї виникає бажання закрити фонд. Причиною тому стали й люди, які досі вірять, що коронавірус – це «вигадка», а з вакциною в організм «вживлюють чип».

«Записи в телефоні гірші за будь-який фільм жахів. А у Facebook битви і всіх кличуть на мітинг 03.11 по всіх містах проти вакцинації. Я пропустила, мабуть, момент, де наше суспільство звернуло кудись не туди. Дуже хочу закрити фонд…» – підсумувала Ножевнікова.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий