“Хочемо застерегти пана Зеленського”: У “Л/ДНР” виступили з гучною заявою щодо Донбасу

“Хочемо застерегти пана Зеленського”: У “Л/ДНР” виступили з гучною заявою щодо Донбасу

У самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” зробили спільну заяву щодо підписання формули Штайнмаєра, яке відбулося напередодні в Мінську.




Про це пише видання Корреспондент.net.


“Україна вчора завдяки Росії, Німеччині і Франції підписала, нарешті, формулу Штайнмаєра, що гарантує Донбасу особливий статус. Таким чином, вона визнає особливе право народу Донбасу на самостійне визначення своєї долі. Ми самі будемо вирішувати, якою мовою говорити, якою буде наша економіка, як буде формуватися наша судова система, як буде захищати наших громадян наша “народна міліція” і як ми будемо інтегруватися з Росією. Це наша справа, наша мета”, – йдеться в заяві.

Також наголошується, що так звані “республіки” будуть “продовжувати переговори в Мінську, щоб в підсумку прийти до повного самоврядування і самовизначення”.



Сепаратисти також закликали президента України Володимира Зеленського “не диктувати умови”. Коли він говорить, що вибори на Донбасі відбудуться тільки тоді, коли Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам. Жодного контролю над кордоном київська влада не отримає”, – заявляють в “ЛДНР”.

Сепаратисти також вимагають узгодити з ними новий закон про особливий статус Донбасу, анонсований Зеленським.

“Хочемо застерегти пана Зеленського від необачних дій. Якщо він хоче домогтися мирного співіснування з “ДНР” і “ЛНР”, нехай вступає в прямий діалог з нами, а не робить непродумані і безглузді односторонні заяви”, – йдеться в заяві.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий