Як їсти менше? Поради науковців

Прикрасьте свій інтер’єр кухні дзеркалом


Психологи з Університету Центральної Флориди провели експеримент, де учасникам пропонувалося з’їсти салат з фруктів або шоколадний десерт, і кімнату з дзеркалом або без, де можна було поїсти. Фруктовий десерт припав до смаку всім людям, а ось більш калорійні ласощі приносило більше задоволення учасникам, які їли, не бачачи себе в дзеркалі. Ті ж люди, які бачили своє відображення, розповіли, що десерт їм не сподобався.

Керівник експерименту Ата Джамі каже, що відображення людини дає можливість дивитися на себе з боку, так можна об’єктивно оцінити свою поведінку. Якщо людина їсть шкідливу їжу перед дзеркалом, то, швидше за все, це буде супроводжуватися дискомфортним відчуттям, і виразним розумінням, що він робить щось наперекір здоровому способу життя, і це веде до спотворення смаку страви в гіршу сторону.



Їжте в тиші з почуттям усвідомленості

Вчені з Університету Брігама Янга радять не їсти під звуки гучної музики або інших звукових джерел. Це заглушає звуки самої людини під час трапези. А коли він не чує, як чавкає, жує, ковтає, то це сприяє збільшенню кількості споживаної їжі.

Подбайте про чистоту обстановки, коли сідаєте за стіл

Чистота і затишок в принципі приносять задоволення господаркам. Тепер вчені стверджують, що це сприяє зменшенню кількості споживаних калорій з їжею. Учені з Австралії стверджують, що хаотична обстановка шкодить прагненню людини схуднути, і зменшує результативність дієт. Безлад провокує у людини думки про те, що ситуація вийшла з під контролю, і все йде не так, як треба. В такому стані є великий ризик не стриматися і з’їсти зовсім не те, що приносить користь.

Источник: bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий