Європа відреагувала на обстріли Авдіївки

Європа відреагувала на обстріли Авдіївки

Європейська служба зовнішньополітичної діяльності опублікувала заяву щодо ситуації, що склалась останніми днями на Донеччині, повідомляє replyua.net. В ній зазначено, що постійні обстріли в районі Авдіївки, які спричинили появу жертв та поранених, є зухвалим порушенням мінських домовленостей, внаслідок чого мирне населення регіону знаходиться в великій небезпеці.




Небезпека для місцевих жителів спричинена не тільки військовими діями, а й серйозними проблемами в наданні комунальних послуг. Європейське відомство закликало терміново припинити обстріли, щоб комунальні служби мали можливість провести необхідні ремонтні роботи. Також в заяві відмічено, що важливим пунктом мінських домовленостей є надання можливості до безперешкодного пересування територією зони конфлікту представникам ОБСЄ.


Раніше вже зазначалося, що домовленості щодо припинення вогню о 12 годині дня не мали успіхів. В Авдіївці на даний момент існують проблеми з водо- та електропостачанням. Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляв, що проведення ремонтних робіт сьогодні вже неможливо. Питання масової евакуації населення буде вирішено після 17 години вечора.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий