Загрожує до трьох років в’язниці: у ДБР завершили розслідування про «середній палець» Лероса

Загрожує до трьох років в’язниці: у ДБР завершили розслідування про «середній палець» Лероса

ДБР завершило два розслідування проти нардепа Гео Лероса. Одне із них стосується середнього пальця, який політик показав президенту України у Верховній Раді.




Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідування. Зазначається, що Лероса підозрюють у хуліганстві та невиконанні рішення суду.


Як встановило слідство, 4 листопада народний депутат під час виступу з трибуни парламенту «образливо висловився про вищих посадових осіб держави».

За іншим епізодом 11 серпня Київський апеляційний суд визнав інформацію, оприлюднену політиком 29 березня 2020 року в соцмережах, неправдивою і такою, що порочить гідність, честь і ділову репутацію.



Останнє рішення, яке набуло чинності 11 серпня, зобов’язувало спростувати поширену інформацію на його сторінці в соцмережі. Як зазначається у повідомленні, нардеп «навмисно не виконав рішення суду, хоча був із ним ознайомлений».

Обидва правопорушення кваліфіковані за частиною 1 статті 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства), частиною 1 статті 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу. Політику загрожує штраф від 500 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі до трьох років.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий