Західна преса обговорює провал планів Путіна

Західна преса обговорює провал планів Путіна

Оглядач тижневика Newsweek проаналізував поведінку президента Російської Федерації Володимира Путіна на саміті Великої Двадцятки в китайському Ханчжоу та зробив певні висновки про те, чи вдалося йому досягти поставленої мети, — про це replyua.net стало відомо з публікацій українського інформаційного видання «Главное».




Так, аналітики ще наприкінці серпня поточного року називали основною причиною кримських провокацій (історія про буцімто «українську ДРГ» в Криму) бажання Путіна вийти з незручного для нього нормандського формату переговорів (Україна, Росія, Франція та Німеччина). І заяви російського президента за результатами проведених ним зустрічей на полях саміту G-20 тільки підтвердили ці здогади. Кремль, імовірно ставив собі кілька завдань, але що з того вийшло? По-перше, йому не вдалось поєднати Сирію та Україну в «єдиний пакет» так, щоб компроміси по сирійському питанню означали поступки Заходу з приводу нашої держави. По-друге, він не зміг реалізувати план усунення Києва від переговорного процесу – і Меркель, і Олланд відмовились говорити про Україну без України. По-третє, до такого незручного для Путіна нормандського формату доведеться повертатися.


Так, поговоривши з німецьким федеральним канцлером та французьким президентом, Володимир Путін підсумував, що «доведеться вести переговори» з Порошенком і що «Олланд вимагає щонайскорішого засідання нормандської контактної групи». Очевидно, що плани Путіна у цій сфері зазнали краху.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий