Зеленський раптово відсторонив Безсмертного від переговорів у Мінську

Зеленський раптово відсторонив Безсмертного від переговорів у Мінську

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.




Про це сказано в указі №596/2019 «Про внесення зміни до Указу Президента України від 19 червня 2019 № 414».


Відзначимо, що Зеленський звільнив Безсмертного від виконання обов’язків представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ.

«На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 19 червня 2019 року № 414 «Питання забезпечення представництва України у Тристоронній контактній групі» (зі зміною, внесеною Указом від 9 липня 2019 року № 504) звільнити Безсмертного Романа Петровича від виконання обов’язків представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи», – йдеться в повідомленні.



Роман Безсмертний

Дружина дипломата Тетяна Мокріді в Facebook повідомила, що дізналася про звільнення зі ЗМІ. Сам же політик, що даний указ показує стиль роботи Офісу президента.

«Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і звільнення з ТХК в Мінську», – акцентував він.

Також колишня представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ, нардеп Ірина Геращенко висловила співчуття у зв’язку зі звільненням Безсмертного.

«РП (Роман Петрович Безсмертний. – Ред.) робив українську позицію в Мінську сильнішою. Шкода», – додала вона в соцмережі.

Нагадаємо, Зеленський указом від 19 червня 2019 року перепризначив трьох уповноважених представників України в робочих підгрупах ТКГ по мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Зокрема, представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань був уповноважений Олександр Моцик. Проте 9 липня президент призначив на цю посаду Безсмертного, який в 2015-2016 роках вже був представником України в політичній підгрупі ТКГ, але потім вийшов з мінського процесу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий