Зеленський запропонував кандидата замість Авакова: ім’я названо на фракції «СН»

Зеленський запропонував кандидата замість Авакова: ім’я названо на фракції «СН»

Президент України Володимир Зеленський подав кандидатуру Дениса Монастирського, глави комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, на заміну міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Це сталося у вівторок, 13 липня, того ж дня, коли глава МВС офіційно подав заяву про звільнення.




Свою пропозицію лідер української держави озвучив під час засідання парламентської фракції «Слуга народу«. Воно почалося ввечері у вівторок. Про те, що відбувалося на зустрічі, писав народний обранець від СН Олександр Качура на своєму Telegram-каналі.


За його словами, фракція підтримала пропозицію оплесками. Питання відставки Авакова буде вирішуватися в четвер, 15 липня, а заміни міністра внутрішніх справ України – вже в п’ятницю, 16 числа.

Сам Монастирський зазначив, що рішення очолити МВС для нього є жертвою.



«Вирішив відповісти згодою на пропозицію президента очолити МВС. Я розумію, на яку жертву йду як особистість і як політик. Але я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду», – сказав нардеп.

Зеленський прибув на засідання фракції
Збори відвідали президент і глава його Офісу Андрій Єрмак
Зеленський йде на зустріч зі "слугами"
Скриншот

Нагадаємо, що чинний глава МВС Аваков написав заяву про відставку. Її повинні розглянути спершу на засіданні фракції «Слуга народу», а потім – у Раді.

Імовірний результат голосування за Монастирського прокоментував журналістам глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. На його думку, народні депутати зберуть понад 300 голосів за кандидатуру.

Інші кадрові питання на засіданні фракції не розглядали, додав політик.

«Думаю, що сьогодні у Монастирського буде складна ніч, він повинен обміркувати свій план дій на найближчі три місяці», – вказав «слуга».

Що відомо про Дениса Монастирського

Народний депутат ІХ скликання, «Слуга народу» Монастирський потрапив до Верховної Ради в 2019 році під номером 19 у списку партії. Він став головою Комітету з питань правоохоронної діяльності.

У 2019-му був відрекомендований як експерт «Команди Зеленського» з питань реформування правоохоронної системи.

Рух «Чесно» 24 липня 2020 року визначив його одним із нардепів, які подали найбільше законодавчих ініціатив у парламент.

Дані про Монастирського на сайті Ради
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий