Зеленський анонсував безвіз з Канадою: подробиці

Зеленський анонсував безвіз з Канадою: подробиці

Україна і Канада мають намір підписати угоду про мобільність молоді, відзначає президент України.




“Уже в найближчі місяці ми плануємо укласти українсько-канадську угоду про мобільність молоді, яка буде сприяти молодіжним обмінам. Мені б дуже хотілося, щоб українська молодь могла отримувати тут (в Канаді – ІФ) знання і досвід. Зараз це не так просто зробити, отримати канадську візу, ви знаєте, так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ “, – сказав він у вівторок в Торонто на спільному брифінгу з Джастіном Трюдо після зустрічі з канадським прем’єром.


Зеленський вказав, що розуміє побоювання канадської сторони в питанні спрощення отримання віз. “Але думаю, ми знайдемо правильне рішення, і зможемо гарантувати повернення нашої молоді додому, тому що ми в першу чергу в цьому зацікавлені”, – підкреслив він.

Президент України також зазначив, що угода про молодіжні обміни дозволить українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою терміном до одного року на навчання і роботу.



“Друге – ми сьогодні отримали пропозицію від Канади приєднати Україну до програми Trusted Traveler, що буде означати спрощену процедуру приїзду українців до Канади”, – повідомив він.

“Ми на це дивимося як на ще один крок до майбутнього безвізового режиму з Канадою”, – підкреслив Зеленський.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий