«Знову брехня і знову міжнародний скандал», – журналіст про Порошенка

«Знову брехня і знову міжнародний скандал», – журналіст про Порошенка

І головний персонаж цього скандалу знову наш Петро Олексійович. Спочатку підбрехав, що до кінця минулого тижня внесе на ГОЛОСУВАННЯ законопроект про Антикорупційний суд. І лише у п’ятницю, коли за нардепами у парламенті вже й слід охолов, з’явилось повідомлення, що в секретаріат ВР від Петра Порошенка надійшов законопроект 7440 про Антикорупційний суд.




Зазначимо, що самого тексту закону аж до вчора ніхто не бачив. Згодом ми з колегами з’ясували, що номер закону 7440 помилковий і він накладається на зовсім інший законопроект. У суботу вранці цьому бтоагастраждальному документу було присвоєно інший номер — 7441. Вчора з його текстом ознайомились фахівці і зробили висновк, що він не відповідає вимогам і рекомендаціям Венеціанської комісії. Хоча дотримання до вимог Венеціанської комісії Петро Порошенко неодноразово обіцяв.


Та це ж як не відповідає критеріям Венеціанської комісії і рекомендаціям ОБСЄ?!? — здивовано округлюють очі клерки в АП, — так експерти ОБСЄ його ж і писали в співавторстві з Петром Порошенком і Анатолієм Зайцем…

Але ще кругліші очі роблять співробітники і експерти ОБСЄ. Та ми той закон ще у вічі не бачили, — кажуть в ОБСЄ. Організація не брала участі в розробці тексту законопроекту про Антикорупційний суд Украіни, — категорично заявив журналістам експерт ОБСЄ щодо судової реформи Олександр Водянников.Водянников також повідомив, що не бачив тексту законопроекту про Антикорупційне суд внесений Петром Порошенком і тому не може говорити про те, чи відповідає даний документ нормам, які прописані в висновках Венеціанської комісії, чи ні.



Ось такий він є наш президент — бреше, як шовком шиє.

Rostyslav DEMCHUK

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий