Кива пропонує перейменувати проспект Бандери у столиці на честь Джорджа Флойда

Кива пропонує перейменувати проспект Бандери у столиці на честь Джорджа Флойда

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа — За життя» пропонує оголосити тиждень жалоби і перейменувати в Києві проспект Степана Бандери в проспект Джорджа Флойда.




Про це він написав у своєму Telegram-каналі, – пише Громадське.


«У солідарність з американським народом, розділяючи їх національне горе у зв’язку з трагічною загибеллю темношкірого великомученика. Як народний депутат України пропоную оголосити тиждень жалоби й перейменувати в Києві проспект Степана Бандери в проспект Флойда», — написав він.

Крім того, Кива звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою «канонізувати невинно убієнного Флойда» і призначити день його шанування в церкві.



Також депутат вимагає, щоб прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виділив матеріальну допомогу в розмірі 10 млн дол. сім’ї загиблого афроамериканця.

«Прошу розглянути можливість включення Флойда в списки Небесної сотні, як людини, яка почала «революцію гідности» в Сполучених Штатах Америки», — додав депутат.

Проспект Степана Бандери розташований в Оболонському та Подільському районах міста Києва, місцевості Оболонь, Петрівка, Куренівка. Пролягає від вулиць Куренівської й Кирилівської до Північного мосту. Сучасна назва на честь українського політичного діяча, одного з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху Степана Бандери — з 2016 року.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий