Нові тарифи на газ, пільги для переселенців та податкова амністія: що зміниться з 1 вересня

Нові тарифи на газ, пільги для переселенців та податкова амністія: що зміниться з 1 вересня

Українці отримають платіжки за газ з новими тарифами. Школярі підуть у школу з новими карантинними обмеженнями та новим меню в їдальнях. З’явиться можливість добровільно задекларувати свої неоподатковані доходи.




Про всі зміни з 1 вересня 2021 року повідомив 24 канал.


Нові тарифи

Ціна на газ

Для українців, які не перейшли на річний тариф газу, оприлюднили нові ціни. Один кубометр газу буде коштувати від 7,99 до 20,96 гривні за кубометр газу.

Вересневий тариф на рівні річного



Газопостачальна компанія «Гаспостачсервіс» залишає свій місячний тариф незмінним вже понад чотири місяці. Також стабільно тримають місячний тариф на рівні річної пропозиції газопостачальники YASNO.

«Газпостачсервіс» – 8,57 гривні за кубометр газу, річний тариф – 8,57 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 8,57 гривні за кубометр газу.
«Прикарпаття енерго трейд» – 8,60 гривні за кубометр газу, річний тариф – 8,60 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 8,60 гривні за кубометр газу.
«Дніпропетровські енергетичні послуги» (YASNO) – 8,94 гривні за кубометр газу, річний тариф – 8,94 гривні за кубометр газу.
«Київські енергетичні послуги» (YASNO) – 8,94 гривні за кубометр газу, річний тариф – 8,94 гривні за кубометр газу.
«Донецькі енергетичні послуги» (YASNO) – 8,94 гривні за кубометр газу, річний тариф – 8,94 гривні за кубометр газу.
«Полтавагаз збут» – 9,99 гривні за кубометр газу, річний тариф – 9,99 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 9,99 гривні за кубометр газу.
«Вільна енергетична компанія Палівенерго» – 10,41 гривні за кубометр газу, річний тариф – 10,41 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 10,41 гривні за кубометр газу.

Вересневий тариф вище за річний

«Асканія енерджі» – 12,50 гривень за кубометр газу, річний тариф – 9,95 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 11 гривень за кубометр газу.
«Волиньелектрозбут» – 12,98 гривні за кубометр газу, річний тариф – 7,99 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 12,98 гривні за кубометр газу.
«Уманьгаз збут» – 16,78 гривні за кубометр газу, річний тариф – 7,89 гривні за кубометр газу.
«Черкасигаз збут» – 16,76 гривні за кубометр газу, річний тариф – 7,89 гривні за кубометр газу, серпнева пропозиція – 15,61 гривні за кубометр газу.
«М газ трейдінг» – 17 гривень за кубометр газу, річний тариф – 10,18 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 15,3 гривні за кубометр газу.
«Газпромпостач» – 18 гривні за кубометр газу, річний тариф – 10,80 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 15 гривень за кубометр газу.
«Енергія країни» – 20,96 гривні за кубометр газу, річний тариф – 11,22 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 16,99 гривні за кубометр газу.

Вересневий тариф нижче за річний

«Галнафтогаз» – 7,99 гривні за кубометр газу, річний тариф – 10,99 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 7,99 гривні за кубометр газу.
«Стрийнафтогаз» – 7,99 гривні за кубометр газу, річний тариф – 11,99 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 7,99 гривні за кубометр газу.
«Маргаз» – 8,79 гривні за кубометр газу, річний тариф – 9,75 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 8,75 гривні.
«ETG.UA» – 8,94 гривні за кубометр газу, річний тариф – 9,49 гривні за кубометр газу.
«Чернівецька обласна енергопостачальна компанія» – 9,35 гривні за кубометр газу, річний тариф – 13,50 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 9,93 гривні за кубометр газу.
«Житомирська обласна енергопостачальна компанія» – 13,40 гривні за кубометр газу, річний тариф – 13,50 гривні за кубометр газу, серпнева ціна – 11,90 гривні за кубометр.

«Нафтогаз», який є постачальником «останньої надії» у вересні підвищив свій місячний тариф – до 12 гривень. У серпні газопостачальник забезпечував газом за ціною 11,78 гривні за кубометр. Водночас компанія пропонує річні та сезонні тарифні плани – по 7,96 гривні за кубометр газу.

Ціна на електроенергію

Вересень стане останнім місяцем з фіксованим тарифом 1,68 гривні за кіловат-годину для всіх споживачів. Адже з жовтня ціна впаде для тих, хто споживає менш як 250 кіловат-годин – тариф становитиме 1,44 гривні.

Зверніть увагу, що в середньому українська сім’я споживає 168 кіловат-годин на місяць. Тож більшість українців відчують здешевлення тарифу, яке відкладали вже кілька місяців.

Отримання соціальних виплат

Субсидії

У вересні завершується період перепризначення субсидій. У Кабміні розповіли, що більшості отримувачам субсидій її перепризначили автоматично.

«Абсолютній більшості наших громадян, зокрема українським пенсіонерам, субсидії будуть перепризначені автоматично. Тобто, не треба подавати ніяких додаткових заяв. Всі перевірки та виплати ідуть абсолютно за графіком. Всі, хто дійсно потребує підтримки — її отримають і зараз, і в опалювальний сезон», – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Проте 15% українцям все ж таки доведеться повторно подати новий пакет документів, повідомляє Мінсоцполітики, через те, що:

  • субсидія надавалась у безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з-поміж зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Пенсії

У Пенсійному фонді наголошують, що з 1 вересня не зміниться порядок виплати пенсій. Українські пенсіонери й надалі обиратимуть між двома способами:

  • за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера;
  • або через установи банків.

Школи

З 1 вересня школярі підуть до школи у звичному режимі. Масок можна не одягати. Повинні це робити лиш діти від 12 років на перерві. А вчителям рекомендують використовувати захисний щиток.

Замість балів учні початкових класів отримуватимуть від вчителів вербальну оцінку, згідно з постановою МОН. Зазначимо, що цього року до НУШ (Нової української школи) приєднаються й учні 4 класів.

У шкільних їдальнях зміняться вимоги до харчування: приблизно 75% продуктів повинні бути рослинного походження: овочі, салати, злакові та фрукти. Картоплю можна пропонувати не більше 2 – 3 разів на тиждень.

Боргові пільги для переселенців з Донбасу і Криму

З 5 вересня набуває чинності закон, який звільняє внутрішньо переміщених осіб в Україні від негативних наслідків невиконання грошових зобов’язань за кредитними договорами та договорами позики.

Відтак за неналежне виконання переселенцями зобов’язань за кредитними договорами:

  • не нараховується штраф;
  • не настає відповідальність у вигляді сплати суми боргу;
  • не застосовуються інші майнові санкції.

Податкова амністія

З 1 вересня українці, які до 2021 року мали неоподатковані доходи – наприклад зарплату в конверті – чи придбали майно на ці гроші, можуть їх добровільно задекларувати. Це стосується:

  • валютних цінностей;
  • нерухомості;
  • рухомого майна, в тому числі об’єктів мистецтва;
  • частки в юридичних особах;
  • цінних паперів;
  • права на отримання прибутку при відсутності корпоративних прав;
  • а також банківських металів і всього, що приносить або може приносити дохід.

Останній місяць перевірок

У вересні завершиться активна фаза податкових перевірок. Державна служба з питань праці планувала здійснити вдвічі більше перевірок, ніж торік – 21 150.

В основному податківці звертають увагу на дотримання трудового законодавства: чи оформлені працівники, чи отримують всю зарплату офіційно. Штрафи за перше порушення сягають 60 тисяч гривень.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий