Павло Гриб зробив гучну заяву після повернення до Києва: подробиці

Павло Гриб зробив гучну заяву після повернення до Києва: подробиці

Колишній в’язень Кремля Павло Гриб після повернення до Києва поділився подробицями свого дворічного ув’язнення в російських в’язницях.




Гриб запевняє, що знав про своє швидке звільнення ще в середині серпня, передає “Діалог.UA“.


Павло  Гриб , якого в рамках обміну 7 вересня вдалося витягнути з катівень російських в’язниць, поспілкувався з журналістами. З його слів, він вже 16 серпня дізнався про своє швидке звільнення, коли його несподівано перевели не в тюрму, а в московське СІЗО Лефортово.

“Я весь час знав, що він (обмін – ред.) Буде … Два роки і два тижні чекав його. Але я вже готувався до етапу в колонію, а замість цього потрапив до Москви, в СІЗО № 2. Це було 16 серпня. привезли. Завели в таке невелике приміщення з високою стелею. Входить замначальника, з двома зірками на погонах, полковник, мабуть: “ти знаєш, чому ти сюди приїхав?” Я здогадувався, але відповів: “Та хто його знає” “- розповів колишній політв’язень.



З його слів, заступник начальника СІЗО вимагав писати заяву на помилування, якщо він “хоче додому”. Гриб відмовився це робити.

Розповів хлопець і про те, що з ним було в російському СІЗО. З його слів, з розваг там було тільки радіо і пара книг. Щоб не збожеволіти від нудьги, він почав малювати.

Їжа, якою його годували в ізоляторі, залишала бажати кращого. Хліб більше скидався на тісто і без проблем прилипав до стелі, коли його туди кидали.

Сказав Гриб також пару слів про  дівчину , через яку він опинився в російській в’язниці. Вона виманила його в Білорусь, де хлопця схопили спецслужби РФ. Колишній політв’язень підозрює, що її вже немає в живих.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий