Польська політикиня – про анексію Криму: колись доведеться прийняти це

Польська політикиня – про анексію Криму: колись доведеться прийняти це

Експосол Польщі в Росії, колишня заступниця міністра внутрішніх справ і чинна членкиня опозиційної партії «Рух Польщі» Катажина Пельчинська-Наленч заявила, що в перспективі міжнародних відносин польській стороні доведеться рано чи пізно «закрити очі» на окупацію Криму Москвою. Водночас вона порівняла військово-політичний конфлікт в Україні з подіями в Ізраїлі.




На думку Наленч, європейцям навряд чи вдасться «прийняти і полюбити» росіян із Донбасом, але щодо Криму ситуація куди складніша. Про це вона розповіла в інтерв’ю Інституту міжнародних відносин Польщі.


«Тому, можливо, нам доведеться визнати це (анексію Криму, – ред.). Будьмо реалістами – нам не сподобаються Росія та Донбас, але, можливо, колись із Кримом не буде виходу. Так само як ми любимо Ізраїль із різними окупованими територіями», – уточнила представниця опозиції.

Пельчинська-Наленч додала, що уряд Польщі має відштовхуватися в побудові з Росією від першорядних соціальних завдань, що дозволить йому заручитися підтримкою росіян.



«Не зрозумійте мене неправильно, у мене немає наміру захищати анексію Криму, тому що це безперечно була агресія. Але уявіть собі, щоб Росія добровільно відмовилася від півострова? Навіть коли влада зміниться на більш демократичну. Я цього не уявляю», – резюмувала політикиня.

Зазначимо, що у 2014 році міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції проти держави-агресора. Тодішній президент Польщі Броніслав Коморовський став одним із перших, хто офіційно засудив загарбницькі дії Кремля. Пізніше його наступник Анджей Дуда перейняв цю позицію і твердо дотримується досі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий