Російські військові зґвалтували під час окупації Херсонщини 16-річну вагітну дівчину та трьох бабусь – ООН

Російські військові зґвалтували під час окупації Херсонщини 16-річну вагітну дівчину та трьох бабусь – ООН

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російські терористи скоїли безліч злочинів, пов’язаних із сексуальним насильством. Незалежна міжнародна комісія з розслідування злочинів в Україні зафіксувала факти насильства навіть над вагітною жінкою у Херсонській області.




Більшість злочинів сталося після того, як росіяни вривалися до будинків жертв та погрожували зброєю. Про це йдеться в доповіді Комісії, представленій Генеральною Асамблеєю ООН.


Задокументовані випадки зґвалтувань сталися у період із березня 2022 року по липень 2022 року у селах Херсонської області. У низці випадків було встановлено, що жертвами стали вагітна 16-річна дівчина та жінки віком від 19 до 83 років.

У доповіді йдеться, що росіяни вчиняли зґвалтування із застосуванням фізичної сили чи психологічного примусу. При цьому окупанти погрожували своїми жертвами та їхнім родичам зброєю. Також встановлено, що в деяких випадках один і той самий злочинець зґвалтував жертву два або більше разів. Ба більше, російські окупанти вбили зґвалтовану жінку та її чоловіка після того, як вони повідомили про злочин.



Комісією було встановлено, що російські воєнні злочинці жорстоко били, душили та завдавали ножових поранень жертвам сексуального насильства. Також у доповіді йдеться, що у деяких випадках під час зґвалтування були присутні члени сім’ї жертви.

В одному з випадків, який стався у березні 2022 року, російський терорист увірвався до будинку 83-річної жінки та почав розпитувати про співпрацю з ЗСУ. Також окупанти побив жінку, наказав їй роздягнутися після чого зґвалтував. При цьому загарбник погрожував зґвалтувати співмешканця жінки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий