ТОП-5 найкорисніших осінніх продуктів

ТОП-5 найкорисніших осінніх продуктів

Щоб вберегтись від захворювань, необхідно поповнити свій організм вітамінами




Коли на зміну теплим літнім дням приходить осіння сльота і похолодання, організм слабшає і в цей час дуже сильно потребує підтримки.


Щоб вберегтись від захворювань і зміцнити організм, необхідно поповнити свою скарбничку вітамінів. Допомогти в цьому можуть осінні фрукти та овочі, пише Знай.

1. Гарбуз



Осінь — сезон гарбуза. Це дуже корисний овоч. Гарбуз багатий вітаміном А, який необхідний для серця, здорового вигляду шкіри і гарного стану волосся. До того ж в цьому овочі у великій кількості міститься і вітамін С, який поліпшує опірність організму до вірусних інфекцій. Також гарбуз допомагає боротися з бронхітом, хворобами шлунку і є хорошою профілактикою раку. З гарбуза можна приготувати багато різних страв — каші, супи, пиріг чи пиріжки, чи просто запекти його в духовці разом з яблуками.

2. Шипшина

Шипшина зміцнить імунітет. У ній міститься дуже багато вітаміну С, а крім цього, вітамін К, Е, В2, Р, калій, фосфор, магній, залізо, ефірні масла. Відвар з шипшини здатний зміцнити імунну систему і серце, знизити тиск. Він також вважається хорошим жовчогінним засобом.

3. Калина

Їжте калину — вона добре допомагає при простудних захворюваннях, а також при хворобах шлунково-кишкового тракту. Калину можна їсти розтерту з медом або ж заварювати з неї відвар. Однак, вживати калину людям з підвищеною кислотністю не рекомендується.

Подібними властивостями володіє і журавлина. Ви можете вживати ягоди в чистому вигляді, готувати з них відвари, соки, морси, киселі, додавати в випічку.

4. Капуста

Капуста є джерелом вітамінів А і С. Однак, людям, які страждають хворобами шлунково-кишкового тракту, краще підійде не сама капуста, а її сік. А от тим, хто має надмірну вагу, рекомендовано вживати капусту якомога частіше — саме вона є дуже хорошим жироспалювачем.

5. Ожина

Одна жменя цих соковитих ягід дасть організму потужну дозу антиоксидантів. Не забувайте і про листя ожини — вони відомі своєю антимікробною і в’язкою дією, а завдяки цьому, відмінно допомагають в лікуванні хворого горла, різних виразок, а також діареї. Вчені говорять і про те, що ягоди ожини можуть стати засобом профілактики раку легенів і товстої кишки.

Пам’ятайте, що восени треба їсти калорійні продукти. Адже організм витрачає багато енергії на те, щоб зігрітись в холодну пору, тому цю енергію потрібно поповнювати. Варіть супи, неодмінно їжте різноманітні каші. Не варто обмежуватися однією вівсянкою або рисом. Пам’ятайте і про гречану, кукурудзяну, пшеничну, манну каші. Неодмінно їжте з кашею салат з огірків і помідорів, перцю, капусти. Хоча б два рази на тиждень їжте рибу.

Якщо ваш раціон буде здоровим і різноманітним, то навіть осінь зі своїм авітамінозом не зможе принести шкоду вашому здоров’ю.

Источник:  rayonka

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий