У лісах Чорнобиля виявили незвичну тварину (фото)

У лісах Чорнобиля виявили незвичну тварину (фото)

На території заповідника та за його межами можна зустріти рідкісний вид рисі.




У Чорнобильських лісах в останнє десятиліття все частіше стали зустрічатися рисі, які занесені до Червоної книги України. Про це стало відомо з повідомлення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі, передає “Діалог.UA“.


Він пише, що тільки в останнє десятиліття заговорили про повернення рисі в зону відчуження. Рідкісний вид хижака повернувся в свої звичні місця проживання і побачити його можна як на всій території заповідника, так і за його межами.

За даними фахівців Чорнобильського заповідника , на території зони відчуження постійно проживає 10-16 особин.



“Рись – автохтонний вид даного регіону. Факт його самостійного повернення і помітний приріст чисельності вказує на те, що умови зони відчуження повністю відповідають біологічним потребам тварин, а негативний вплив людини (своєю господарською діяльністю) щодо рисі і тварин, які є для хижака кормової базою, зведено до мінімуму. Величезна територія, різноманітність біотопних умов, багата кормова база (козулі, зайці, тетерева, рябчик і ін.) зможуть забезпечити формування самопідтримання  популяції “, – йдеться в повідомленні.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий