У Порошенка прокоментували силовий штурм ДБР під Музеєм Гончара: так починалася Росія у Криму!

У Порошенка прокоментували силовий штурм ДБР під Музеєм Гончара: так починалася Росія у Криму!

Співголова фракції «Європейська солідарність», народний депутат Артур Герасимов заявив, що поведінка спецназу ДБР, який 25 травня увірвався у Музей Івана Гончара, де проходила експозиція картин митців з українським корінням із колекції родини Порошенків, показує реальне обличчя української влади.




Таку думку він висловив під приміщенням Музею. За словами нардепа, представники ДБР грубо порушували закон, застосовували фізичну силу та навіть не показали рішення суду (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця).


«Те, що зараз відбулося – це і є реальне обличчя Зеленського. Бо ви бачите, як, порушуючи закон, вони це робили. Приїхали невідомі, відмовилися представлятися, відмовилися показувати посвідчення і після того приїхали люди з наліпками ДБР. Озброєні трохи не автоматами. Почали майже бити людей, застосовувати фізичну силу, зламали двері і зайшли всередину з грубим порушенням закону. Як ми розуміємо, жодних документів вони не показали і жодних рішень суду вони не показали», – розповів Герасимов.

У Порошенка прокоментували силовий штурм ДБР під Музеєм Гончара: так починалася Росія у Криму!



Водночас нардеп Ахтем Чийгоз, який також був присутнім на місці події, зазначив, що інцидент, який влаштувало ДБР нагадує те, як починалася анексія Криму Росією у 2014 році.

«Ось так починається Росія. Запам’ятайте ось це всі. Ми це бачили, як в Криму починалося у 2014 році. Як набирали для того, щоб свободу та демократію придушувати, збирали псів, для яких немає ні честі ні гідності. Я пройшов через них. Ось так починалася Росія в Криму. Те, що я бачу зараз, що роблять в ДБР, називаючи це правоохоронними органами, – це початок Росії в Криму, ось це свавілля», – сказав Чийгоз.

Він закликав спецназ ДБР не виконувати злочинних наказів.

«Киньте посвідчення в обличчя. Кілька посвідчень кинете – і вони зрозуміють, що вони не зібрали тут для себе зграю, яка виконуватиме всі незаконні дії», – наголосив він.

Ра

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий