В Україні відкрили перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну

Постамент великому українському музиканту відкрили сьогодні, 1 жовтня, на території «Сіті Парку», що на пр. Волі, 49. Повідомляє «Волинська правда».




На значущу для всієї країни та Луцька зокрема подію прийшли сотні лучан та гостей міста, батьки покійного Кузьми: Ольга та Віктор Кузьменки, представники місцевої влади. Пам’ятник розробили та поставили за кошти місцевого бізнесмена Андрія Покровського.
Під час відкриття постаменту до гостей дійства звернулась мама Андрія Кузьменка. Пані Ольга відзначила, що після смерті сина усвідомила, наскільки його цінувала і любила вся країна. Ця любов людей додає їй з чоловіком бажання жити далі й нині, хоча біль від втрати сина у них з часом не минув. «Є люди, які не були знайомі з його творчістю зовсім, а зараз вони кажуть, що він їх змінив. А його дуже змінила війна. Війна змінила його настільки, що потім навіть я вже не мала на нього ніякого впливу. Я просила, аби він трішки зменшив темп своїх дій. Але йому завжди треба було рухатись, щоб відправити на Схід джипи, щоб відправити бронежилети… Він постійно думав про АТО. Нещодавно з Волновахи нам прийшов запит, чи ми не проти, аби там назвали вулицю його ім’ям. Вдумайтесь: у Волновасі…» — відзначила Ольга Кузьменко.
На відміну від гіркої промови мами Андрія Кузьменка, його тато звернувся до лучан у більш мажорному настрої, відзначивши, що навіть природа своїм сонцем благословила сьогоднішній день. «Андрійко завжди коли приїжджав з концертів, які проводив у Луцьку чи в інших містах Волині, нам з мамою розказував: «Мамцю, тату, там такі люди! Вони так мене сприймають! Я перейнявся їх любов’ю, їх культурою». Він у нас гуморний хлопець був. І постійно привозив нам якісь такі «жартівливі кавалки з Волині», іноді брав їх у свій репертуар і дуже тішився, що цей гумор – частинка вашого краю», — згадав Віктор Кузьменко. Чоловік подякував усім за пам’ятник та підтримку, наголосивши на тому, що кожен українець взяв частинку їх безмежного горя у своє серце. А відтак, зменшив глибину їх з дружиною страждань.

pravda.lutsk


 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий