Юрій Рибчинський різко висловився про війну на Донбасі: там російська армія!

Юрій Рибчинський різко висловився про війну на Донбасі: там російська армія!

Відомий український поет і композитор прокоментував шестирічну війну на Донбасі




Юрій Рибчинський розкритикував уряд України за нездатність припинити війну на Донбасі, яка йде вже шостий рік. За словами відомого українського поета і композитора, біда нашої країни полягає в тому, що реформи у нас проводяться не у всіх сферах, а лише в деяких.


«По суті, нам треба міняти всю модель держави. А провести тільки частина реформ — це все одно, що до «запорожцю» поставити колеса «мерседеса». Наша найголовніша біда: з 1991 року ми не обрали західну модель держави, а крок за кроком повторюємо те, що робить Росія. Починаючи з «ваучеризації». Але собака повинна копіювати поведінку собаки, ну, або вовка в крайньому випадку. А ми хочемо рівнятися на мамонта», — розповів Рибчинський «Фактам».

Композитор зазначає, що ні для кого немає сумніву, що на Донбасі воюють російські війська. Юрій спочатку був за те, щоб в Україні запровадили воєнний стан.



«Вже шостий рік! Ця війна йде вже більше, ніж Друга світова. Я спочатку був за введення воєнного стану по всій країні і проти всяких назв: АТО, ООС. Які на Донбасі терористи?! Там російська армія — давайте називати речі своїми іменами», — сказав Рибчинський.

Юрій розповів, що пише вірші про війну дуже давно, він передчував, що в нашій країні може таке статися.

«Не думав, що це станеться насправді. Просто було якесь передчуття. Ще у дев’яностих я говорив, що незалежність не може бути дарована народу просто так. І вона цінується, лише коли за неї віддають життя», — резюмував поет.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий