ЗСУ звільнили село П’ятихатки на Запоріжжі

ЗСУ звільнили село П’ятихатки на Запоріжжі

Українські військові звільнили село П’ятихатки на Запоріжжі.




Про це у телеграмі у понеділок, 19 червня, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.


За інформацією, під час двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділами Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки.

Загалом на Таврійському напрямку Сили оборони України просунулися до семи кілометрів, а площа визволеної території там становить 113 квадратних кілометрів. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває.



П’ятихатки звільнили бійці 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

«18 червня силами 128-ї Гірської штурмової бригади і 2-го ОСБ було вибито рашистів з населеного пункту П’ятихатки», — йдеться у відео.

За минулий тиждень ворог ніс суттєві втрати. Нашими оборонцями було взято  в полон понад 80 окупантів.

Також нашими силами оборони було знищено більш як 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких – вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого.

Про село

П’ятихатки — село у Степногірській селищній громаді Василівському районі Запорізької області. Населення становить 301 чол.

Село розташоване на лівому березі річки Янчекрак. Через село проходить автошлях територіального значення Т 0812.

Село засноване 1890 року. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, з лютого 2022 року, ситематично зазнає обстрілів з боку російських окупантів.

18 червня 2023 року під час українського контрнаступу,селище було звільнено від російських окупантів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий