Чоловік королеви Данії помер, заборонивши ховати дружину поруч із ним

Чоловік королеви Данії помер, заборонивши ховати дружину поруч із ним

Королева Данії Маргрете овдовіла. Її чоловік, принц Хенрік промер від пневмонії 13-го лютого, поруч із ним перебували дружина і сини.




Про це офіційно повідомили представники королівської родини Данії, пише People.


Принцові було 83 роки. У вересні в нього діагностували деменцію.

В останні роки Хенрік неодноразово публічно висловлював своє невдоволення тим фактом, що він так і лишився принцом-консортом. Він дуже ображався через це на дружину та навіть заявляв про гендерну дискримінацію. Принц навіть оголосив, що, як прийде його час, він не бажає лежати поруч із Маргрете у саркофазі в соборі Роскілле.



 Королева Данії стала вдовою

«Якщо вона (Маргрете) бажає поховати мене поруч із собою, хай зробить мене королем-консортом. Крапка. Мені байдуже», — оголосив він у 2017-му році.

«Моя дружина вирішила, що хоче бути королевою, я цим дуже задоволений. Але як людина вона має розуміти, що, коли чоловік і жінка одружені, вони рівні. Моя дружина не проявила щодо мене поваги, яку має проявляти до свого чоловіка звичайна дружина… Вона пошила мене в дурні», — пояснював свою позицію Хенрік.

Хенрік та Маргрете побралися в червні 1967-го року в Копенгагені. Вони мають двох дітей: 49-річного принца Фредеріка і 48-річного принца Хоакіма.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий