Канцлер Німеччини про вступ України до НАТО: таких гарантій бути не може

Канцлер Німеччини про вступ України до НАТО: таких гарантій бути не може

Вступ країн Східної Європи, у тому числі України, до НАТО поки що не розглядається. Однак претензії та вимоги Росії щодо гарантій нерозширення Північноатлантичного Альянсу не можуть бути задоволені.




Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю для видання Süddeutsche Zeitung. Коментуючи висловлювання російських представників щодо Альянсу, він сказав, що НАТО не може гарантувати власного нерозширення.


Водночас, за словами німецького політика, тема вступу до вказаної організації інших країн поки що не порушується.

«Вступ нових країн Східної Європи до НАТО зараз взагалі не значиться на порядку денному. До чого ця вимога з боку Росії? Такої гарантії не може бути«, – сказав канцлер.



Нагадаємо, що раніше в Росії запропонували США взяти за себе юридичні обов’язки не голосувати за вступ до НАТО країн, проти яких виступає РФ. Йдеться про Україну та Грузію.

Крім того, країна-агресор в межах «гарантій безпеки» вимагала вивести сили Альянсу з Болгарії та Румунії. Йдеться про повернення кордонів НАТО до 1997 року.

Видання The Washington Post повідомило, що в Білому домі готують відповідь на ультиматум Росії про нерозширення НАТО на схід. Штати, попередньо, мають намір його відхилити, і в листі американської сторони не буде йтися про припинення політики відкритих дверей Альянсу.

Німецький канцлер Олаф Шольц
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий