Лідер Придністров’я оголосив про наміри «возз’єднатися» з Росією

Лідер Придністров’я оголосив про наміри «возз’єднатися» з Росією

Вадим Красносельський, який очолює невизнану Придністровську Молдавську республіку, відкинув отриману від керівникам молдавського уряду Павла Філіппа почати переговори стосовно надання ПМР особливого статусу за умови приєднання Придністров’я до складу єдиної молдавської держави, передає replyua.net. Заяву відповідного змісту Красносельський оприлюднив за підсумками зустрічі з керівником австрійського МЗС Себастьяном Куртцом. У тому числі, лідер Придністров’я зазначив, що наразі обговорення політичних питань стосовно надання регіону особливого статусу у складі Молдови «є недоречним».




«Ми маємо безліч невирішених питань, які повинні бути вирішеними у першу чергу. Ще 2006 року під час референдуму населення підтримало ідею щодо надання Придністров’ю незалежності, а у подальшому планувалося возз’єднання з Росією. І змінювати цей план я не маю наміру», — повідомив він.


При цьому Вадим Красносельський заявив, що є прихильником продовження переговорів у форматі «5+2», який передбачає вирішення питань телекомунікацій, залізничного сполучення та інших.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий