Супрун пояснила, як тепер українцям викликати швидку і в яких випадках

Супрун пояснила, як тепер українцям викликати швидку і в яких випадках

Після впровадження в Україні медичної реформи лікарі продовжать приїжджати на виклики додому до українців. Про це заявила на брифінгу в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.




Супрун запевнила:


«Хочу розповісти про виклик лікарів, тому що зараз йдуть чутки, що лікарі не будуть приїжджати до пацієнтів на виклики. Це неправда».

Вона пояснила, що процедура виклику зміниться. Нові правила виклику лікаря додому не гарантують, що медик зобов’язаний їхати за адресою в будь-якому випадку.



Супрун впевнена:

«Пацієнт дзвонить в амбулаторію або свого лікаря. Лікар тоді буде спілкуватися з ним по телефону і вони разом будуть вирішувати, повинен лікар приїхати до пацієнта або пацієнт до лікаря. Це неправда, що ми скасовуємо виїзди до пацієнтів. Це зараз буде вирішуватися на рівні між кожним пацієнтом і лікарем, а не як було досі, що адміністратор, який брав дзвінки, вирішував, чи повинен лікар виїжджати. Це не медичний працівник і він не повинен приймати такі рішення».

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартувала приписна кампанія. Українці повинні обрати собі лікаря і підписати з ним декларацію. Фактично це старт медреформи, який починається з лікарів первинної медицини — сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий