Українець «розвів» нігерійського шахрая на 600 доларів

Українець «розвів» нігерійського шахрая на 600 доларів

Український стартапер Артем Геращенко, який живе в Лос-Анджелесі, розповів у своєму блозі про те, як йому вдалося обдурити нігерійського шахрая, що просив у нього грошей.


Шахрай видавав себе за дівчину з ім’ям Анджеліна Крейн, нібито американку, яка опинилася в Нігерії, пише lb.ua з посиланням на Медуза.



«Анджеліна» в ході листування ламаною англійською попросила у Геращенкова висилати їй по 50-60 доларів в тиждень. Однак українець ошелешив «дівчину», повідомивши, що він готовий відправляти їй по 500-600 доларів щотижня. Після Цього «Анджеліна» надіслала реквізити для переказу, в яких значилося ім’я Олукаде Кехінде Мартінс і, через деякий час, фотографію документів цього Олукаде.

Але замість грошей Геращенко «вирішив» відправити «дівчині» айфон: він розповів шахраєві, що є дилером Apple, і йому якраз треба відправити в нігерійський місто Лагос 200 айфонів. Українець пояснив «співрозмовниці», що місцевий салон стільникового зв’язку вже сплатив за 199 смартфонів, тому вона зможе взяти один, а решту потрібно буде передати в магазин.

Через те, що один телефон в партії фігурує «неоплаченим», а проходити митницю якось потрібно, Геращенко запропонував таку схему: «Анджеліна» пересилає йому вартість одного айфона, а сама при отриманні посилки зможе взяти собі два. При цьому українець нагнітав ситуацію, розповідаючи про труднощі на митниці через цей «неоплачений» смартфон, які заважають відправити всі 200 в Нігерію.

Зрештою стартапер зміг переконати шахрая, і той вислав своїй «жертві» 600 доларів. Після цього Геращенко відправив «Анджеліні» фотографію випадкового нігерійця, видавши її за свою — українець зробив вигляд, що він і сам живе в Лагосі.

У розмові з «Медузою» Геращенко зазначив, що він в результаті повернув гроші нігерійцю, пояснивши, що «карма важливіше».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий