Українських водіїв попередили про різкий стрибок цін на бензин

Українських водіїв попередили про різкий стрибок цін на бензин

Після тривалого зниження цін на бензин АЗС України «ощасливлять» водії змінами на цінниках. Експерти розповіли, коли чекати нової хвилі подорожчання палива. 




Експерти попередили, що тривале зниження цін на бензин на українських АЗС найближчим часом замінить тенденція до росту. При чому ціни на пальне можуть піднятись вище рівня 9 лютого, коли середня ціна на А95 + становила 31,56 грн/л, А95 30,39 грн/л, А92 -29,64 грн/л.


Так, з 9 лютого оператори почали знижувати ціни, зокрема до 30,37 грн/л за А95 +, 29,18 грн/л за А95 та 28,45 грн/л за А92. Така середня ціна на автозаправках була зафіксована 22 березня. Дані навели у Консалтинговій групі «А-95».



За словами експертів, причина, через яку ріст цін знову відбудеться, здорожчання цін на нафту на тлі перевиконання ОПЕК та інших експортерів сировини, які підтримують ринок рекордним скороченням об’ємів видобутку. Директор UPK Group Олександр Керімов, пояснив, чому саме водіям України варто готуватися до гіршого.

«В одному барелі нафти приблизно 85 літрів бензину. Таким чином, подорожчання бареля нафти на один долар провокує подорожчання літра бензину на 0,014 долара. З урахуванням ПДВ — це майже 44 копійок за літр. За умови, що котирування протримаються на позначці чотири долари хоча б тиждень, то ціна бензину на АЗС виросте на 1,7-1,8 гривень за літр», — пояснив він. 

Експерт також зауважив, що ріст цін на бензин відбудеться впродовж наступних двох тижнів. За цей час у США представлять звіт про об’єми видобутої нафти.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий