Вже зовсім з глузду з’їхали: новий закидон Супрун обурив українців

Вже зовсім з глузду з’їхали: новий закидон Супрун обурив українців

Українці дуже бурхливо відреагували на новину про те, що Міністерство охорони здоров’я має намір відмовитися від флюорографічних обстежень. Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун назвала флюорографію радянським пережитком, — пише Politeka.




У МОЗ стверджують, що флюорографія дозволяє виявити лише розвинуті форми захворювання. На ранній стадії хвороба не призводить до змін в легенях, тому навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже.


Стверджується, що флюорографічні обстеження часто не проводять у людей, які найбільше ризикують захворіти — пацієнтів з незабезпечених і уразливих груп населення. Зокрема, це нібито є причиною того, що туберкульоз виявляють у вже пізній стадії, коли шансів на одужання дуже мало.



Супрун запропонувала українцям скористатися досвідом інших країн та зробити акцент не на обстеженні, а на опитуваннях у сімейного лікаря.

Українців така пропозиція МОЗ не на жарт розлютила. Про це свідчать коментарі в соціальних мережах.

«Все соромлюся запитати у Супрун. А аналіз калу можна буде здати по телефону?», «Вже зовсім з’їхали з глузду, не знають, що вже придумати. Ні б поліпшити якість медицини, так вигадують таке, що на голову не налазить», «А СНІД або рак вони теж через опитування будуть визначати? Маразм міцнішає», «Взагалі-то, крім туберкульозу на флюорографії можна визначити і інші захворювання легенів, у тому числі і онкологію. Яке може бути анкетування, якщо людина не пред’являє скарг, відчуває себе нормально, торішня ФГ в нормі, а в цьому році незрозуміле затемнення», — коментують українці.

«Вибачте за грубість, але як же набридли ці ідіоти. По знімку не побачать, а за описом зможуть визначити туберкульоз. Це 100% знищення народу. Вони будуть відправляти на компьютерну томографію, а гроші не у всіх є», «Далі – мор! Мільйонів п’ятнадцять потрібно для аграрної країни, а нас за 30. Мор їм потрібен!», — скаржаться люди.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий