Журналісти Reuters знайшли документальне підтвердження впливу Росії на вибори в США

Журналісти Reuters знайшли документальне підтвердження впливу Росії на вибори в США

Кореспонденти агентства Reuters пишуть, що американські спецслужби знайшли підтвердження втручання Росії в президентські вибори, що відбулися в минулому році, передає replyua.net. Американські розвідники вважають, що розробки експертів Російського інституту стратегічних досліджень (РІСД) стали основою стратегії Москви по підриву довіри громадян США до виборчої системи в їх країні.




Розробки експертів американські розвідники сприймають як доказ втручання Росії у виборчу кампанію минулого року. Кілька співрозмовників журналістів агентства Reuters на умовах анонімності повідомили подробиці підозрілих розробок російських аналітиків. За даними агентства, співробітники РІСД розробили два стратегічні документи.


Повідомляється, що перший з документів був розроблений в червні 2016 року. Це дослідження не було адресовано будь-кого конкретно і поширювалося «на вищому рівні» російської влади. У документі містилися рекомендації про початок пропагандистської кампанії, щоб «спонукати виборців в США вибрати президента, який займе по відношенню до Росії більш м’яку позицію, ніж адміністрація Обами». Передбачалося, що кампанію буде почато державними російськими інформаційними агентствами з подальшою підтримкою користувачами в соціальних мережах.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий