З’явилися фото «убогого радянського фастфуду»: брудні пивні, смердючі чебуреки і хамство

З’явилися фото «убогого радянського фастфуду»: брудні пивні, смердючі чебуреки і хамство

Рівень життя за часів СРСР через десятиліття згадується багатьма українцями з ностальгією. Зокрема, однією з найбільш міфологізованих є система харчування, а саме — громадського харчування.




Блогер Максим Мирович впевнений, що це не так, розповівши на своїй особистій сторінці про «убогість радянського фастфуду».


Мирович каже, що ідея перекусу в місті посеред робочого дня для СРСР була більш ніж актуальна, але здійснювалася вона дико.

«У совку нічого не розвивалося і в кращому випадку залишалося на рівні смердючих вокзальних пиріжкових початку XX століття, а в гіршому — скотилося і зовсім до «пляшки кефіру, півбатону», прославлені в пісні», — пише Мирович.



Система радянського громадського харчування залишала бажати кращого. Так як вона належала державі, конкуренції і»боротьби за клієнта» не було.

З'явилися фото "убогого радянського фастфуду": брудні пивні, смердючі чебуреки і хамство

«Якість харчування і в цілому сервісу була стабільно низькою. Продукти розкрадалися персоналом, їжа була несмачною, обслуговування було хамським», — розповідає блогер.

Для охочих «перекусити по-швидкому» совкові столові пропонували варіанти на зразок пиріжків з чаєм або склянкою сметани, за якими доводилося відстояти чималу чергу.

«У деяких їдальнях існували також окремі бари/кафе з холодними закусками, пиріжками і чаєм — але там все, як правило, теж було вельми убогим, несвіжим і не викликає апетит — якісь вчорашні бутерброди із завітреною ковбасою, черстві коржики «молочні», розбавлений кефір і так далі. Як і скрізь в совку — обслуговували в таких місцях по-хамськи, з постійною зарядженістю персоналу на скандал», — описує те, що відбувалося, Мирович.

З'явилися фото "убогого радянського фастфуду": брудні пивні, смердючі чебуреки і хамство

Типовими радянськими фастфуд-закладами були пиріжкові і чебуречні, які існували або у вигляді окремих невеликих закладів, або у вигляді вуличних лотків з їжею. Якість їжі в них залишало бажати кращого.

«Совкові чебуреки через постійну економію тижнями смажили в одному і тому ж маслі — що робило їх не просто несмачною, але і токсичною їжею», — додав блогер.

А ось радянські «пивнухи» були справжнім днищем з заляпаними липкими столами (в основному стоячими), брудом, моторошним контингентом, який прямо в закладі робив фірмовий коктейль тих років — «йорж» — суміш горілки і пива.

З'явилися фото "убогого радянського фастфуду": брудні пивні, смердючі чебуреки і хамство

Фото: mirovich.media

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий